RUOKA-APU jakeluauto

Olemme hankkineen tällaisen kuorma-auton käyttöömme erityisesti ruoka-avun jakamista varten. Olemme jäsenenä Ruoka-apu yhdistysten liitossa, joka on valtakunnallinen järjestö. Päätehtävänään toimia jäsenjärjestöjen tukena sekä viedä todellista informaatiota valtioneuvostoon päin. Saimme vuoden 2017 käyttöömme toiminta-avustusta ruoka-apu toimintaan ja sen jakeluun ja varastointiin.

Samaria ry koordinoi jäsenyhdistysten kautta tulevat tiedot ja tekee anomukset rahoituksesta. Vuoden 2018 budjettiin ei kuitenkaan eduskunnalla riittänyt myötä tuntoa, joten uusia varoja eikä tukea ole näillä näkymin tiedossa.

Uskomme kuitenkin, että riittävän huolellisesti ja todellisuuteen perustuva informaatio takaa ruoka-apua jakavien yhdistysten mahdollisuuden- jatkaa toimintaansa vuoden vaihteen jälkeen.  Toivontähti ry:n toimintaan se ei vaikuta mitenkään, vaikka emme saisi toiminta-avustusta vuodelle 2019.

Meillä on nyt todellakin mahdollisuus toimia alueellamme keskusvarastona ja jakelijana. Saamme tarvittaessa Helsingistä kokonaisen autokuorman erilaisia elintarvikkeita, näissä merkeissä meillä on mahdollista tukea teidänkin ruoka-apu jakelua riittävän laadukkaalla materiaalilla, erilaisilla tuotteilla. Auto on varustettu kylmälaittein ja saamme jakelua varten kokonaisia kuormalavallisia elintarvikkeita joiden viimeinen myyntipäivä ei ole mennyt ohi.

Vantaan Evl. ja Vantaan kaupunki ovat järjestämässä Yhteinen pöytä projektia jonka tarkoituksena on saada kunnat mukaan ruoka-apu työhön ja tukemaan niitä järjestöjä kotka ko. työtä tekevät. Yhteinen etumme on, että laaja-alaisesti verkottunut toimija joukko kykenee paremmin ja tehokkaammin tekemään työtä asian puolesta. Ruoka-avun jakaminen ei ole tärkein asia vaan se, että toiminnan kautta voidaan luoda uusi turvallisuutta luova verkosto myös niille jotka ovat pudonneet kokonaan sosiaalisen yhteisönsä ulkopuolelle.

Automme voi siis myös tarvittaessa viedä ruoka-apu kuorman Baltian alueelle, jopa niin, että se on laitettu etukäteen jakopisteiden tarpeiden mukaisesti häkkeihin tai kuormalavoille.

Terveisin

Raimo Torvinen

Toivontähti ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *