Lihula ja Käina. Leipäkirkkojen toimintaa Eestissä

Leiva KirikJälleen kerran aivan suurenmoinen avustuskuorma matkalla kohteisiinsa. Uusi kohde Lihulan Helluntaiseurakunta Eestissä ja pastori Marko Pöld ottivat meidät vastaan suunnattomalla ilolla ja suurenmoisella Rakkaudella. Yhteinen työ ja työnäky kohtasivat. Leipäkirkoissa käy runsaasti väkeä. Hengellinen kokous normaalimittainena, jossa laulua todistuksia ja saarna, kohtaa monia ihmisiä jotka ovat elämässään pudonneet toivottomuuteen. Uusi työ Lihulassa tuo uusia ihmisä seurakunnan yhteyteen. Helmikuussa aloitettu Hiiumaan työ tuottaa jo hedelmää, Leipäkirkon tilaisuuksien lisäksi on aloitettu säännöllinen sunnuntaipäivän Jumalan kohtaamisen tilaisuus, mukana yli 30 uutta ihmistä jo kahdessa eri tilaisuudessa.

Urmas Elm on perustanut kaksi seurakuntaa Eestiin ja on synnyttämässä uutta Jumalan toimeksiantona Hiiumaalle. Lisäksi toinen todella iso kuorma elintarvikkeita ja vaatteita vietiin Venäjän Karjalan työtä varten Kiteelle. Eira Siponen on vuodessa 1991 alkaen kantanut Wärtsilän, Helylän ja Sortavalan alueen työtä sydämellään ja uskollisena kutsujalleen jatkaa työtään edelleenkin Herran suuressa Siunauksessa ja Voimassa.

Tapasin myös Eestin matkalla lautalla keuruulta Esko Koskenmäen joka vielä yli 80 vuotiaana ahertaa Baltian eri seurakunnissa avustaen ja Sanaa opettaen. Mieleeni tulee jälleen kysymys. Missä ovat ne Nuoret pioneerihenkiset lähetystyöntekijät kun edelleenkin ainostaan työttömät ja eläkeläiset tätä työtä vievät eteenpäin. Samalla muistutan, että muistatte rukouksin Jorma Wilposta Peräseinäjoelta joka loukkaantui vaikeasti ja selvisi nipinnapin hengissä pudotessaan avustuskuorman purkamisen yhteydessä lavalta. Murtuneet kylkiluut rikkoivat keuhokupussit ja 4 lirtaa verta valui sinne. on toipumassa ja varmaankin jatkaa avustustyötään kun toipuu. Jorma on muuten vienyt Baltiaan, Romaniaan ja Valkovenäjälle yli 90.000 Raamattua viiden viimeisen vuoden aikana. Suurin operaatio oli n. kuukausi sitten kun Latvian Raamattuseuralle ja Latvian tarpeisiin toimitettiin koko Raamattuja 18.000 kappaletta. Raamattuseuralla ei itsellään ollut enää vuoteen ainuttakaan Raamattua eikä heillä ollut varoja niiden hankkimiseen. Israel ja Syväntöjen Raamattutyö tuli tähänkin hätätilanteeseen mukaan ja nyt on Raamatut kohteissaan.

Pari viikkoa sitten vietiin Romaniaan mustalais-helluntaiseurakuntaan 8000 kpl kalderasin eli euroopan mustalaiskielellä toimitettua Uutta Testamenttia. Tämä on ainutlaatuista koskav vain suomessa on painettu ainoastaan tätä teosta. Yksi kappale saatiin joitakin vuosia sitten Ruotsista jossa erän romani oli v.1980 kääntänyt UT:n mustalaiskielelle ja tehnyt siitä pienen painoksen. Nyt Ranskan Raamattuseurakin on saanut näitä kirjoja 2 kpl joista he myös tekevät ns. näköispainoksen Ranskan Romaniheimoja varten. Muistakaa Rukouksin tätä suurenmoista työtä Evankeliumin eteenpäin viemiseksi ja myös, että Herra antaisi uusia nuoria jotka antautuvat Uskonvaraiseen lähetystyöhön odottamatta lähetysjärjestöjen ja seurakuntien mahdollista palkkaamista.

Kiteelle meni tälläkin kertaa 1000 kg elintarvikkeita sekä vaatetavaraa n. 600 kiloa 50 banaanilaatikollista valmiiksi lajiteltuina. Lihulaan ja Hiiumaalle vastaavasti 700 kg elintarvikkeita, leipää ja hedelmiä sekä kuivatuotteita ja säilykkeitä.

Pirjon leipomo Honkajoelta on ensiarvoisen tärkeä yhteistyökumppani työssämme, Siunaamme ja Rukoilemme heidän puolestaan

Kiteelle menevä kuorma Lihula Lihula1 Lihula2 Lihula3 Lihula6 Lihula7 Lihulaan matkalla Lihulaan Lihulaan1 54 pussia kokous pussit laitetaan kuntoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *